Tramské hry Zákupy-Šidlov
21. ročník

16.6.-18.6.2017

Dostal jsem pozvání od kamaráda Tuláka, abych se zúčastnil letošních Trampských her v Šidlově poblíž České Lípy.
Po příznivém ohlasu školy rýžování na minulém setkání jsme se dohodli, že to letos zopakujeme.
Vyrazil jsem s Hankou v pátek po práci. Cesta probíhala bez problémů, jako závěrečnou tečku nás v Šidlově potkala silná průtrž mračen.
Naštěstí jsme nemuseli stavět stan, azyl nám ve svém domě poskytl Ringo, na jehož pozemcích pak následně soutěže probíhaly.
Dům je útulně a hezky zařízený, jen jsme museli dávat pozor, aby se nepotkal nejmenší a největší pes, neb ten malý provokoval toho velkého, což jednou skončilo rvačkou.
Pro všechny bylo přichystáno dostatek jídla a pití. Mistři kuchaři připravili chilli con carne, buřty na pivu a další laskominy.
Večer pohodově ubíhal s kytarami a zpěvem Ringovy "rodinné" kapely, která má několik ocenění z různých Port.
V sobotu ráno začaly přípravy na samotné hry. Soutěžící měli házet vajíčkem, nožem, sekyrou, kládou, střílet vzduchovkou a jiné soutěže.
Rýžování zlata bylo mimo soutěž bez hodnocení. Nejvyšším oceněním byl pro rýžující vlastní zážitek z rýžování a diplom s nalepenými zlatinkami.
Soutěže probíhaly až do pozdního odpoledne, pak Tulák vyhlásil výsledky a předal výhercům diplomy.
Překvapením pro mě bylo, že úplně na závěr nám Tulák poděkoval za bezva zážitek a že se rýžování setkalo s velkým ohlasem a dostali jsme s Hankou za celý ČKZ tištěné poděkování za tuto prezentaci.
Večer byl zapálen táborový oheň a za doprovodu Ringovy kapely pokračoval hezký večer až do ranních hodin.

Pro mě i Hanku to byl krásný víkend.
Díky Tulákovi, Ringovi i ostatním za hezký zážitek.
Jirka

  
výstavka kytar a diplomů z různých Port


útulně vybavená kuchyně s obývákem


Daniela (nejúspěšnější sběratelka diplomů ze soutěží) s Akinou a dole nejmenší provokatér


Bětka, Ringo a Tomáš


Béďa a Bětka


specialita šéfkuchaře - buřty na pivu


chilli con carne, další ňamka od mistrů kuchařů


mistři kuchaři


Kačka a domácí mazlík Akina


Tulák jako každý správný kuchař ochutnává své dílo


Gagarin somruje chilli con carne (a taky je na lžíci dostal) :-)


sobotní dopoledne vrcholí přípravy na trampské hry




stanoviště pro rýžování


Při práskání bičem je důležitá, stejně jako při rýžování zlata, správná technika. Jinak hrozí, že si člověk šlehne přes záda, nebo vyrazí oko. To naštěstí při rýžování nehrozí.


a začínáme...


rýžovníci dostali hezký diplom s nalepenými zlatinkami




rýžovali děti i staří mazáci


Tulák vyhlašuje výsledky soutěží

kapela nám zpříjemňovala večer až do pozdních hodin

na nás s Hankou také zbyl diplom



Kačka mladší zkouší druhou nejpálivější papriku na světě... A to jsem si myslel, že zlatokopové jsou ti největší drsňáci. Ringo si to rovnou šňupnul do nosu :-)

nedělní ráno mě neuvidíš s klukama u cesty stát...


text: Jirka V.      fotky: